Jura-Soyfer-Veranstaltungen in Bulgarien. In: Jura Soyfer. Internationale Zeitschrift für Kulturwissenschaften. Heft 4, 1997, S.4


Ангелова, Пенка (1997) Jura-Soyfer-Veranstaltungen in Bulgarien. In: Jura Soyfer. Internationale Zeitschrift für Kulturwissenschaften. Heft 4, 1997, S.4 Wien: Ges.


 През 1997 г. П. Ангелова като член на Дружеството “Юра Зойфер” организира събития и подготвя една от книжките на списание „Юра Зойфер”, посветена на рецепцията на Юра Зойфер в България. Някои от събитията са представяне на изложба за Юра Зойфер и неговата рецепция по света в Русе и Велико Търново, осъществяване на превод на пиесите на Зойфер съвместно с Ана Димова и издаването му в „BIBLIOTHECA AUSTRIACA”, сценично четене на артистите Диди Махер и Улф Бирбаумер в Русе и Велико Търново, създаване на контакти на Русенския държавен театър с австрийски театрали и подготовка на постановката на „Винета”. В книжката участват още Снежана Бойчева, Николина Бурнева, Ана Димова, Крум Гергицов, Румяна Петрова, Юлиана Попова, Мая Разбойникова-Фратева, Емилия Стайчева.
  Статия
 
 Издадено
  26804
 Пенка Ангелова

Научният архив поддържа инициативата за отворен достъп OAI 2.0 с начален адрес: http://da.uni-vt.bg/oai2/